Hvad er spiritualitet? - Åbenbart en slåskamp på lige linje med dræbende religion

Hvad er spiritualitet? – Åbenbart en slåskamp på lige linje med dræbende religion

Facebook - Modet bag en skærm

Facebook – Modet bag en skærm

“Hvordan opfatter du spiritualitet?”

– Jeg blev i 2014 interviewet af Soulguide-bloggens skribent, som spurgte mig om ovenstående spørgsmål. Mit svar lød:

“Spiritualitet for mig er først og fremmest et vidt begreb. For spiritualiteten for mig, er nødvendigvis ikke det samme for dig. Eller for Hr. Jensen henne på den anden side af vejen. Eller for Dalai Lama. Det er min overbevisning at spiritualitet dækker over sammenslutningen af personlig og åndelig udvikling igennem reinkarnation. Spiritualitet går i mine øjne ud på at blive den bedste udgave af sig selv og at være næstekærlig i sine handlinger. På vejen møder vi dog også karma, som spiritualiteten også dækker over.

Næstekærligheden består også i at have en respekt for de forskellige religioner, og ikke nødvendigvis en forståelse. Men respekt. Spiritualitet for mig er ikke en religion, men mere et livssyn eller livsfilosofi som vedrører åndeligheden, næstekærligheden samt troen på at vi lever videre og kan, i samarbejde med den åndelige verden, udvikle os. Spiritualitet for mig er også evnen til at kunne leve i nuet, og ikke handle overilet og derfor risikerer at komme ud af balance. Spiritualitet for mig, er troen på at der er en åndelig verden, som vi kan kommunikere med og for mig er spiritualitet i den grad også det, at være i bedst mulig balance med sig selv.”

I dag faldt jeg så over et opslag i en spirituel gruppe på Facebook.

Det går ud på at den pågældende behandler har opslået lidt skriv, som skal styrke hans/hendes alternative business, da gruppen er en slags “reklamegruppe”.

Selvom jeg på ingen måde er enig i den pågældende behandlers etik, eller mangel på samme, så har jeg undgået at kommentere, da folk jo for pokker må gøre som de vil, tænke som de vil og sige hvad de vil. Og hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, må man jo holde sig væk, medmindre man kigger på læringsprocessen deri.

Dog lod jeg mine øjne falder over de flere hundrede kommentarer, hvor forskellige såkaldte “spirituelle behandlere” sviner deres kollega til med at han/hun er psykotisk, mm. Endvidere begynder disse mennesker at bedømme behandleren på baggrund af hvordan behandleren har valgt at leve sit private liv.

Om jeg gjorde øjne! At dem der kalder sig healere, clairvoyante, spirituelle vejledere kan sidde sige så grimme ting til andre mennesker, og så endda deres kollega! Det siger måske mere om dem, end om den pågældende behandler. Javist, det kan da godt være man er uenig i etikken og moralen, men at begynde at kalde folk for psykotiske mm, hvis man ikke har en lægelig baggrund er absurd, og ganske enkelt forfærdeligt! – Jeg kunne aldrig nogensinde finde på at svine nogen til, og på ingen måde på grund af deres måde at køre en forretning på. Ja, jeg kan være uenig, men giver det mig ret til at køre hetz mod en? Nej! I så fald, hvis man gør det, så er man ikke spirituel i mine øjne, og bør stoppe sit arbejde øjeblikkeligt.

Når det så er sagt, er det på ingen måde for at beskytte den pågældende behandler, da jeg hverken er tilhænger eller løsgænger. Jeg er blot forundret over, hvordan man som menneske kan få sig selv til at dømme andre, og slet og ret ikke, når man anser sig selv for en lysarbejder, der hjælper andre mennesker.

Men dem om det.. Det er deres. Jeg håber blot på, at næstekærligheden sejrer, og at de finder ind til kernen af ro, således at de ikke lader sig rykke, blot pga en uenig holdning.

Lad mig slutte med at sige: Fred være med det! Nogle gange skal vi mennesker blot sige PYT! Men jeg skal love for, at jeg er blevet klogere. For som jeg startede mit svar i interviewet tilbage i 2014 med: “Spiritualitet for mig er først og fremmest et vidt begreb”.

 

Søndagshilsen fra Sebbastian 

 

2

  • Kære Sebbastian,
    Jeg kan læse, at du refererer til debatten om mit opslag, der er blevet voldsomt hetzet. Jeg er ud af ingenting blevet beskyldt for at være satanist – hvilket intet har med noget at gøre – og de har sagt, at min 7-måneder gamle søn har “horn i panden”, som du selv skrev, blevet kaldt psykotisk. Flere af mine kunder har forsvaret mig, hvor de som effekt deraf
    også er blevet kaldt grimme ting. Ligeså min kæreste, og moren til mit barn. For mig, hader spiritualitet om rummelighed overfor andre og deres synspunkter og ubetinget kærlighed. Anklagerne har været absurde, og jeg har talerige gange foreslået folk, at de kan gå andre steder hen hvis, de ikke kan lide mit opslag. Dog ude.n effekt. Mit opslag bar præg af
    selvsikkerhed, hvor jeg blev udsat
    for janteloven i sin pureste form,
    da man jo ikke skal tro,
    man er noget. Deres had er helt og aldeles uacceptabelt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne Zaki Norby

    Kære Sebbastian, Jeg er så enig med dig.Jeg kunne tænke mig, at alle jer der læser Sebbastians skriv, læser kærligheden, forståelsen og ikke mindst rummeligheden til medmennesker. I bund og grund er det jo den essensen vi alle gerne vil mødes af. Det du udsender får du igen. Jeg ville ønske flere turde slippe den indre vrede, der får dem til at retfærdiggøre sig selv på andres bekostning. Vi kan jo øve os ved at tænke på – at det vi udsender får vi igen. Kærlige tanker til alle Marianne

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er spiritualitet? - Åbenbart en slåskamp på lige linje med dræbende religion